Kom in och kika!

Nu kan du besöka vår visningslägenhet.

Boka en privat visning

Visningslägenhet
- Kom in och kika!

I Växjö finns det första Hofs Park. Här omges de boende av parkmiljöer, träningsmöjligheter och hög service. Lägenheterna är ljusa, rymliga och tillgänglighetsanpassade och omges av pool, gym, bastu, restaurang. Möjligheterna för ett bekvämt och socialt liv är stora.

Adressen till visningslägenheten är Bergövägen 1 Växjö.

Boka en privat visning


Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till dig.

Boende-former

På Hofs Park uppför vi i regel två olika typer av lägenheter, dels kooperativa hyresrätter och dels bostadsrätter. 

Kooperativ hyresrätt är en utmärkt boendeform för dig som vill vara med och påverka, men samtidigt ha ett bekvämt boende. Bostadsrätter är desto vanligare. Här reder vi ut de två boendeformerna och dess skillnader.

Kooperativ hyresrätt

GEMENSKAP I KOOPERATIV
Ett av de viktigaste drivkrafterna bakom Hofs Park är att skapa ett sammanhang och en gemenskap. Just därför passar formen kooperativ hyresrätt väldigt bra just här. Ni bestämmer tillsammans och kan, om ni vill, engagera er i hur området förvaltas.

Till exempel kan enklare trädgårdsarbete och styrelsearbete binder er samman och skapar inte bara lägre hyra utan framförallt en trygg boendemiljö som bygger på gemenskap.

FÖRENINGEN HYR AV HOFS PARK
Er kooperativa förening hyr lägenheterna av Hofs Park, som i sin tur hyr ut lägenheten till dig. Så du och dina framtida grannar är er egen hyresvärd. Genom er styrelse och med era stadgar definierar ni hur föreningen ska skötas. Föreningen ansvarar för förvaltningen i det korta perspektivet, medan Hofs Park ansvarar för den långsiktiga förvaltningen av fastigheten.

EN MINDRE INSATS OCH HYRA
När du flyttar in betalar du en mindre insats till föreningen. Den är inte lika stor som om du köpte en bostadsrätt och du står heller inte samma risk. Om du skulle flytta får du tillbaka insatsen.

Du betalar sedan en månadshyra som beslutas av föreningen. I den inkluderas medlemskap i föreningen, värme och tillgång till alla gemensamma ytor. Precis som i en hyresrätt kan du säga upp lägenheten med tre månaders uppsägningstid.

VEM GÖR VAD I KOOPERATIV HYRESRÄTT?
I en gränsdragningslista mellan den kooperativa föreningen och Hofs Park regleras tydligt vem som gör vad. Från snöskottning och trädgårdsarbete till enklare reparationer och administrativa uppgifter.

Bostadsrätt

EN BOSTADSRÄTT MED GEMENSKAP
Även i bostadsrätterna är gemenskapen en viktig faktor. Därför ingår alla gemensamhetsytor som finns på Hofs Park i den föreningsavgift som du betalar. I övrigt fungerar bostadsrätterna på Hofs Park precis som i vilket bostadsområde som helst, förutom att minst en i hushållet måste vara 55+ för att få köpa en lägenhet.

HÖGRE INSATS OCH LÅG HYRA
Kanske har du sålt ett hus eller lägenhet och vill därmed lägga in mer i lägenheten för att sedan få en lägre månadskostnad. Då är bostadsrätten ett bra alternativ. Du äger din egen bostad och har samma rättigheter att ta beslut om din bostad som i vilken bostadsrätt som helst. Du har också möjlighet att vara med och påverka i bostadsrättsföreningen.

STOR FRIHET
I en bostadsrätt har du frihet att ändra lägenheten, så länge som du följer bostadsrättsföreningen stadgar. Vid en eventuell försäljning går bostaden ut på öppna marknaden med enda förbehållet att den som köper bostaden är 55+. Detta regleras i bostadsrättsföreningens stadgar.

VEM GÖR VAD I BOSTADSRÄTT?
En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening som du och dina grannar äger tillsammans. Det innebär att det är föreningen som äger din bostad, men att du köper rätten att bo i den på obegränsad tid. I en bostadsrätt finns en styrelse som tar beslut åt föreningen, såsom lån, förvaltning och underhåll. Vanligt är att man anlitar en förvaltare för alltifrån felanmälningar och yttre skötsel såsom snöröjning och gräsklippning.