Kom hit och kika!

I Växjö finns det första Hofs Park.
Hofs Park erbjuder kooperativa lägenheter, för ett tryggt och socialt boende!
Här omges du av parkmiljöer, träningsmöjligheter och hög service.
Lägenheterna är ljusa, rymliga och tillgänglighetsanpassade och omges av pool, gym och bastu.


VÄLKOMMEN PÅ VISNING!


Följande onsdagar har vi drop-in mellan kl 10-13.
Ingen föranmälan krävs.

Onsdag 5/6, 12/6 , 19/6 & 26/6.
Vi skräddarsyr visningen efter dina önskemål.

Vill du komma en annan vardag? 
Ring eller mejla oss så bokar vi en tid.
Alternativt fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi till dig.

Tel: 0470-71 11 71
E-post: info@hofspark.se

Besöksadress: Bergövägen 3, 352 44 Växjö. 
Besöksparkeringar finns utanför

Varmt välkommen!

Boende-form

På Hofs Park erbjuder vi kooperativa hyresrätter.

Kooperativ hyresrätt är en utmärkt boendeform för dig som vill vara med och påverka, men samtidigt ha ett bekvämt boende. Här reder vi ut de vanligaste frågorna kring boendeformen.

Kooperativ hyresrätt

GEMENSKAP I KOOPERATIV
Ett av de viktigaste drivkrafterna bakom Hofs Park är att skapa ett sammanhang och en gemenskap. Just därför passar formen kooperativ hyresrätt väldigt bra just här. Ni bestämmer tillsammans och kan, om ni vill, engagera er i hur området förvaltas.

Till exempel kan enklare trädgårdsarbete och styrelsearbete binder er samman och skapar inte bara lägre hyra utan framförallt en trygg boendemiljö som bygger på gemenskap.

FÖRENINGEN HYR AV HOFS PARK
Er kooperativa förening hyr lägenheterna av Hofs Park, som i sin tur hyr ut lägenheten till dig. Så du och dina framtida grannar är er egen hyresvärd. Genom er styrelse och med era stadgar definierar ni hur föreningen ska skötas. Föreningen ansvarar för förvaltningen i det korta perspektivet, medan Hofs Park ansvarar för den långsiktiga förvaltningen av fastigheten.

EN MINDRE INSATS OCH HYRA
När du flyttar in betalar du en mindre insats till föreningen. Den är inte lika stor som om du köpte en bostadsrätt och du står heller inte samma risk. Om du skulle flytta får du tillbaka insatsen.

Du betalar sedan en månadshyra som beslutas av föreningen. I den inkluderas medlemskap i föreningen, värme och tillgång till alla gemensamma ytor. Precis som i en hyresrätt kan du säga upp lägenheten med tre månaders uppsägningstid.

VEM GÖR VAD I KOOPERATIV HYRESRÄTT?
I en gränsdragningslista mellan den kooperativa föreningen och Hofs Park regleras tydligt vem som gör vad. Från snöskottning och trädgårdsarbete till enklare reparationer och administrativa uppgifter.